Monday, November 23, 2009

Why Is This Blog Full Of Colors!!!

well,
مو بس عشان ان الي عاملة البلوق بتحب الالوان,
NOPE . .
بس بلنسبالي الصحن زي اللوحة, كل ماكانت الوانها متنوعة راح تحس بشعور احلا .. نفس الشي الاكل. . .
كل ما كان مختلف و متنوع كل مازادت الفائدة منو, و فاد صحتك اكتر ...

سو.. السؤال المهم ما علاقة الالوان بالاكل!!

ايام الجامعه كان عندنا مادة فيها مااعرف كم فيتامين على معدن.. كان لازم نحفظ فوائدها و نقصها ايش يسبب و الخ الخ .. دوخة
و الواحد ماحيقعد كل مايجي ياكل يفكر الفيتامين الفلاني حيعملي كدا و الشي الفلاني حيعملي كدا و دا الشي فيه كدا و كدا فيتامين .. موش حنخلص

في طريقة تانية اسهل و MUCH FUNNIER. . .

الالوان .. كل صبغة "لون" في الخضار و الفاكهة ممكن تعرفك بالقيمة الغذائية الي تحملها, فمثلاً:

Yellows & Oranges
الاصفر و البرتقالي
"البرتقال, القريب فروت, الخربز, المانجا, الاناناس, الجزر"
يقوي الجهاز المناعي, و يمنع الاصابة بامراض العين.

Whites
الابيض
"الماشروم, البصل, الثوم, الموز"
يخفض الكلسترول السيئ (LDL) و يققل من الاصابة بأمراض القلب

Greens
الاخضر
" الكيوي, السبانخ, البروكلي, الملفوف"
يحمي العظام و الاسنان و النظر.

Reds
الاحمر
"البطيخ, الفراولة, الكرز, الطماطم, التفاح الاحمر "
يحمي من الاصابة بمرض الزهايمر, و يزيد من تدفق الدم الى القلب.

Blues & Purples
الازرق و البنفسجي
"التوت, العنب "البنفسجي اللون", الباذنجان"
يزيد من حدة الزاكرة, و يخفض الاصابة بأنوع عديدة من مرض السرطان.

الامثلة للقياس, مش بس هيا فقط الي فيها دي الفوائد في غيرها كتير, و تقدروا تقيسوا على الامثلة.

So now..
كل الي علينا نعمل mix & match للالوان, بحجم 5 حصص "كل حصة تساوي 1 كوب فاكهة او فرش او ا/2 كوب للمطبوخ"

&
ur life will be more healthier than before